Uw (Snor)Scooter Direct Verzekeren

Als (snor)scooter bezitter wilt u natuurlijk goed verzekerd de weg op. Met de (snor)scooterverzekering van ENRA kiest u voor een voordelige én uitgebreide oplossing. Bij schade of diefstal zorgen zij voor een snelle en vakkundige afhandeling. Zo kunt u zorgeloos met uw (snor)scooter rijden. Verzekeren bij ENRA is voordelig. Hoe langer u schadevrij rijdt, hoe meer korting u op uw premie krijgt. Bij ENRA kunt u uw nieuwe of tweedehands (snor)scooter voordelig en uitgebreid verzekeren.
Daarom een ENRA (snor)scooterverzekering:
  • Voordelige premie
  • Uitgebreide dekking
  • Gratis valhelmdekking tot € 70
  • Gratis verhaalservice
  • Meteen 55% no-claim korting
  • Gratis hulpverlening bij ongevallen
  • Gebruikte scooter verzekeren voor aankoopprijs
Kies de verzekering die bij u past
ENRA heeft drie verschillende verzekeringen: een WA-verzekering, een diefstalverzekering en een cascoverzekering. In Nederland is een WA-verzekering voor uw (snor)scooter verplicht. U kunt uw WA-verzekering uitbreiden met een diefstal- of een cascoverzekering.
Aanvullende dekkingen
De drie basisverzekeringen van ENRA kunt u aanvullen met een opzittendenverzekering of een verhaalsrechtsbijstandverzekering.

(Snor)Scooter Verzekering Dekking

Bij ENRA kunt u kiezen uit drie verschillende soorten verzekeringen.
WA-verzekering
In Nederland is iedereen die een (snor)scooter heeft verplicht zich te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met de (snor)scooter toebrengt aan anderen. Met onze WA-verzekering bent u per schade tot € 2.500.000 voor materiële schade en tot € 6.100.000 voor letselschade verzekerd. De premie voor een WA-verzekering is gebaseerd op uw leeftijd, postcode, soort voertuig en eventuele no-claim korting.
Diefstalverzekering
Met een diefstalverzekering van ENRA bent u verzekerd tegen diefstal of gevolgschade na diefstal. Wordt uw (snor)scooter gestolen? Dan leveren wij u een nieuwe (snor)scooter. Bij diefstal of totaal verlies krijgt u in het 1e verzekeringsjaar een nieuwe (snor)scooter op basis van de verzekerde som uitgekeerd. In de daarop volgende jaren volgt een gunstig afschrijvingspercentage van 1,5% per maand. Pas in het 4e jaar keert ENRA de vervangingswaarde uit. De premie voor een diefstalverzekering is gebaseerd op de waarde van uw (snor)scooter.
Cascoverzekering
Bent u tegen een paaltje gereden of met uw (snor)scooter gevallen? De schade aan uw voertuig is met onze cascoverzekering gedekt. De cascoverzekering is onze meest uitgebreide verzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal, totaal verlies én schade. Daarnaast is pechhulp meeverzekerd. De premie voor een cascoverzekering is gebaseerd op de waarde van uw (snor)scooter. Soort verzekering                         Eigen risico per schade WA-verzekering                              € 0 Diefstalverzekering                         € 200 Cascoverzekering                           € 200 De drie basisverzekeringen van ENRA kunt u aanvullen met een opzittendenverzekering en een verhaaalsrechtsbijstandverzekering.
Extra’s 
Of u nu voor een WA-verzekering, diefstalverzekering of cascoverzekering kiest, de onderstaande zaken zijn altijd gratis meeverzekerd:
  • Valhelmdekking U bent altijd verzekerd voor schade aan uw valhelm, tot maximaal € 70, na een verkeersongeval.
  • Verhaalservice Verhaalservice is altijd meeverzekerd. Raakt u betrokken bij een aanrijding en loopt u daarbij door schuld van een ander (letsel)schade op? Wij gaan kosteloos deze schade proberen te verhalen op de aansprakelijke partij. De verhaalservice is vrijblijvend. Wilt u verzekerd zijn van juridische bijstand? Kies dan voor onze aanvullende verzekering verhaalsrechtsbijstand.
  • Hulpverlening bij ongevallen Standaard heeft u na een aanrijding recht op hulpverlening. Na een ongeval kunt u contact opnemen met onze alarmcentrale. Zij zorgen ervoor dat u en uw bromfiets worden opgehaald.
In onderstaand formulier kunt u de premie berekenen of direct een verzekering afsluiten.